Evo me opet, nakon nekog vremena. Lijep pozdrav svima.

Microsoft je usvojio pravilo provjeravanja autentičnosti Windows operativnog sustava pri instalaciji nekih novih programa iz svoje radionice. Među njima je i novi MediaPlayer 11.  Za sve Vas kojima to ide na živce, evo rješenja za instalaciju.

Trik je u tome da je instalacija zakamuflirana u arhivskoj datoteci koju je jednostavno dekompresirati (WinZip-om naprimjer). Dakle, skinite instalacijsku datoteku MediaPlayera sa Microsoftovih stranica, ili odakle već možete (wmp11-windowsxp-x86-enu.exe) veličine je 24,5 MB. Desnim klikom na nju, pod menijem WinZipa odaberite ‘Extract to folder’ ili ‘Open with WinZip’. Nakon što ste dekompresirali exe datoteku, dobili ste dobili ste direktorij sa instalacijskim datotekama.

Glavna instalacijska datoteka ima ikonicu MediaPlayera (setup_wm.exe) i nju ne treba pokretati, jer je ona ta koja provjerava Windowse i spaja se na Internet. Umjesto nje, treba pokrenuti wmp11.exe datoteku. Ona iznosi oko 12 MB te je prava instalacijska datoteka, te će instalirati MediaPlayer 11 bez problema. Ostale datoteku su dodaci i service pack-ovi. Pojedinačno sam ih instalirao, restartao komp i sad uživam u novom MediaPlayeru.

Nadam se da je ovaj savjet nekom pomogao.

P.S. Ostavite koji komentar da znam da ste bili ovdje…

Oglasi